Φιλιππιτζής και συνεργάτες

Tο αρχιτεκτονικό γραφείο «Εργαστήριο αρχιτεκτονικής 149: Δημήτρης Φιλιππιτζής και Συνεργάτες» παρέχει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες του, κυρίως στην περιοχή του Πηλίου και των νησιών Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Δείτε μερικά έργα μας

Οι Υπηρεσίες μας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής 149: Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες» παρέχει υπηρεσίες μελέτης, κατασκευής και επίβλεψης ιδιωτικών έργων, όπως κύριες και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία και δημόσιους χώρους, οι οποίες αφορούν τόσο στη συντήρηση υφιστάμενων κτιρίων όσο και στη δημιουργία νέων.

Η Ομάδα

Δημήτρης Φιλιππιτζής:

Ο Δημήτρης Φιλιππιτζής τελείωσε τη σχολή αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1980.

Οι ανησυχίες του σχετικά με την αντιμετώπιση των αρχιτεκτονικών θεμάτων μεγαλύτερης κλίμακας, τον οδήγησαν το 1982 στο Τορόντο του Καναδά, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master  Degree) στον αστικό σχεδιασμό (Urban Design).

To 1985 εγκαταστάθηκε στο Βόλο σαν ελεύθερος επαγγελματίας με κύριο αντικείμενο τη μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων. Συγχρόνως ανησυχώντας για έργα μεγαλύτερης κλίμακας, ίδρυσε με τρεις ακόμα συναδέλφους από το Βόλο τη «Σύνθεση Ο.Ε.» που αντικείμενο της είχε μελέτες δημοσίων έργων. Συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς απέσπασαν διακρίσεις και βραβεία, ενώ μερικά από τα έργα τους υλοποιήθηκαν (π.χ. το Τμήμα Αρχιτεκτόνων και η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Παράλληλα, ως ενεργός πολίτης και βλέποντας την αρχιτεκτονική σαν χώρο ιδιαίτερης κοινωνικής δράσης, επικεντρώνεται στο όραμα μιας περισσότερο ανθρωποκεντρικής πόλης. Το «ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι γίνεται η αφορμή για να κερδίσουμε τη νέα πόλη».

Από το 2000 διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ειδικά μαθήματα όπως «Φυσική Δόμηση» και «Από την ιδέα…στην κατασκευή».

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και μερικά από τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής.

Ευάγγελος Δημητρακόπουλος:

Ο Ευάγγελος Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1987.

Σπούδασε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στον Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Έχει λάβει διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έργα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Δουλειές του έχουν συμπεριληφθεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Αγγελική Τέζα:

Η Αγγελική Τέζα γεννήθηκε το έτος 1978 και κατοικεί μαζί με την οικογένειά της στο Βόλο. Είναι πολιτικός μηχανικός Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέσπασε δύο υποτροφίες αριστείας.

Κατά την πρακτική της άσκηση εργάστηκε στο τεχνικό γραφείο που αναλάμβανε τοπογραφικές και περιβαλλοντικές μελέτες καθώς επίσης και μελέτες κατοικιών. Μετά το πτυχίο της εργάστηκε για έξι χρόνια σε αρχιτεκτονικό γραφείο, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή πολυκατοικιών στον αστικό ιστό.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα ανήκει στην ομάδα του «Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής 149: Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες».