Φιλιππιτζής και συνεργάτες

Tο αρχιτεκτονικό γραφείο «Εργαστήριο αρχιτεκτονικής 149: Δημήτρης Φιλιππιτζής και Συνεργάτες» παρέχει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες του, κυρίως στην περιοχή του Πηλίου και των νησιών Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Δείτε μερικά έργα μας

Οι Υπηρεσίες μας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής 149: Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες» παρέχει υπηρεσίες μελέτης, κατασκευής και επίβλεψης ιδιωτικών έργων, όπως κύριες και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία και δημόσιους χώρους, οι οποίες αφορούν τόσο στη συντήρηση υφιστάμενων κτιρίων όσο και στη δημιουργία νέων.

Η Ομάδα

Δημήτρης Φιλιππιτζής:

Ο Δημήτρης Φιλιππιτζής τελείωσε τη σχολή αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1980.

Οι ανησυχίες του σχετικά με την αντιμετώπιση των αρχιτεκτονικών θεμάτων μεγαλύτερης κλίμακας, τον οδήγησαν το 1982 στο Τορόντο του Καναδά, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master  Degree) στον αστικό σχεδιασμό (Urban Design).

To 1985 εγκαταστάθηκε στο Βόλο σαν ελεύθερος επαγγελματίας με κύριο αντικείμενο τη μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων. Συγχρόνως ανησυχώντας για έργα μεγαλύτερης κλίμακας, ίδρυσε με τρεις ακόμα συναδέλφους από το Βόλο τη «Σύνθεση Ο.Ε.» που αντικείμενο της είχε μελέτες δημοσίων έργων. Συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς απέσπασαν διακρίσεις και βραβεία, ενώ μερικά από τα έργα τους υλοποιήθηκαν (π.χ. το Τμήμα Αρχιτεκτόνων και η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Παράλληλα, ως ενεργός πολίτης και βλέποντας την αρχιτεκτονική σαν χώρο ιδιαίτερης κοινωνικής δράσης, επικεντρώνεται στο όραμα μιας περισσότερο ανθρωποκεντρικής πόλης. Το «ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι γίνεται η αφορμή για να κερδίσουμε τη νέα πόλη».

Από το 2000 διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ειδικά μαθήματα όπως «Φυσική Δόμηση» και «Από την ιδέα…στην κατασκευή».

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και μερικά από τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής.

Ευάγγελος Δημητρακόπουλος:

Ο Ευάγγελος Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1987.

Σπούδασε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στον Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Έχει λάβει διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έργα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Δουλειές του έχουν συμπεριληφθεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σταύρος Βουλγαράκης:

Ο Σταύρος Βουλγαράκης γεννήθηκε το 1991 στο Βόλο.

Αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Electrical & Electronic Engineering του Newcastle University στο Newcastle της Αγγλίας.

Έκτοτε έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις με κοινό παρονομαστή τις κατασκευές
και τον σχεδιασμό κυρίως τρισδιάστατων μοντέλων.

Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα τις Επαναχρήσεις Κτιρίων.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα workshops, σεμινάρια και εκθέσεις.

Αναστασία Μπουμπουλούδη:

Η Αναστασία Μπουμπουλούδη γεννήθηκε στην Αλέξανδρούπολη το 1996.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απο το 2020 είναι μέλος του ΤΕΕ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε διάφορα workshop, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια 1ου και 2ου κύκλου φωτογραφίας και δουλειά της έχει δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά μέσα.

Ελένη Γανωτοπούλου:

Η Ελένη Γανωτοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2011 είναι μέλος του ΤΕΕ.

Από το 2009 εργάζεται ως αρχιτέκτων μηχανικός ενώ το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στην Τεχνολογία Κτιρίων (Msc in Architecture, Urbanism & Building Sciences -Msc TrackQ Building Technology – Sustainable Design) όπου απέσπασε “honourable mention” για την διπλωματική της εργασία πάνω στα βιοδιασπώμενα υλικά και την εφαρμογή τους σε σύγχρονα κτιριακά κελύφη.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια, workshop και εκθέσεις.

Αγγελική Τέζα:

Η Αγγελική Τέζα γεννήθηκε το έτος 1978 και κατοικεί μαζί με την οικογένειά της στο Βόλο. Είναι πολιτικός μηχανικός Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέσπασε δύο υποτροφίες αριστείας.

Κατά την πρακτική της άσκηση εργάστηκε στο τεχνικό γραφείο που αναλάμβανε τοπογραφικές και περιβαλλοντικές μελέτες καθώς επίσης και μελέτες κατοικιών. Μετά το πτυχίο της εργάστηκε για έξι χρόνια σε αρχιτεκτονικό γραφείο, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή πολυκατοικιών στον αστικό ιστό.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα ανήκει στην ομάδα του «Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής 149: Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες».

Γιώργος Καποδίστριας:

Ο Γιώργος Καποδίστριας γεννήθηκε το 1986 και κατοικεί μαζί με την οικογένειά του στο Βόλο. Σπούδασε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2012 είναι μέλος του ΤΕΕ.

Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έργα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Το 2019 ιδρύει με μια ακόμα συνάδελφο τη  « gnk architects O.E. » που αντικείμενο της  είχε ιδιωτικές μελέτες.